Gratinert ørret med blomkål

Gratinert ørret med blomkål

Denne oppskriften med ørret blir garantert en hit på middagsbordet, både hos de store og de små. Mens gratengen står i stekeovnen, dekkes bordet. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 3,466668

Ingredienser

Antall porsjoner

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær ørret i porsjonsstykker og dryss over salt og pepper.

  • Del blomkål i store buketter og la dem trekke i lettsaltet vann i 2-3 minutter.

  • Legg ørretstykkene og blomkål i en aluminiumsform. Ta ut fuktoppsamleren hvis aluminiumsformen har det.

  • Finhakk løk og hvitløk, og surr blankt i smør. 

  • Rør inn hvetemel og la det frese i 1 minutt.

  • Spe på med melk, litt om gangen, og la sausen småkoke i 5 minutter.

  • Rør inn revet ost og parmesan, og smak til med muskatnøtt, salt og pepper.

  • Hell sausen over fisken og blomkålen, og gratiner i stekeovnen i 10-12 minutter.

Server gratinert ørret med blomkål og nypoteter ved siden av. Pynt gjerne med friske urter hvis du har.

Tips: Her kan du bruke både fersk og fryst ørret. Bruker du fryst ørret lar du den tine i kjøleskap over natten. Man kan også få kjøpt fersk ørretfilet som er ferdig oppstykket i aluminiumsform i dagligvarebutikker.