Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Isidor
Over 60 min

Helbakt ørret med agurksalat og rotgrønnsaker

Helbakt ørret servert med tilbehør som agurksalat og en blanding av grønnsaker passer utmerket som søndagsmiddag. Start med agurksalaten som skal godgjøres kjøleskapet i et par timer.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 160 °C.
  • Skyll ørreten godt i kaldt vann og tørk lett med et tørkepapir.
  • Skjær av hodet og halen, og legg den på et stekebrett dekket med to lag aluminiumsfolie.
  • Skrell hvitløken og del feddene i to, skjær sitron i skiver på 1 cm, og grovhakk dill.
  • Fres hvitløk og sitron gyllent på middels varme i en tørr stekepanne.
  • Dryss over fennikelfrø, og tilsett smør og dill. Trekk stekepannen av varmen og bruk en stekespade til å hakke opp hvitløken.
  • Fordel blandingen over, under og inni buken på ørreten.
  • Dryss over salt og pepper, og pakk aluminiumsfolien godt rundt fisken.
  • Bak i stekeovnen i 1 time. 

Agurksalat

  • Skjær agurk i tynne skiver. Bruk gjerne en ostehøvel.
  • Ha eplecidereddik, sukker og halvparten av vannet i en kasserolle, og kok opp.
  • Avkjøl laken med resten av vannet.
  • Ha agurken i laken og la den marinere i 1-2 timer i kjøleskapet.

Grønnsaker

  • Skrell og skjær gulrot, søtpotet, sellerirot og løk i grove biter.
  • Surr grønnsakene raskt i solsikkeolje i en stekepanne.
  • Ha grønnsakene i en ildfast form, og krydre med salt og pepper.
  • Bak grønnsakene i stekeovnen med ørreten de siste 15-20 minuttene av steketiden.
  • Server ørreten med agurksalat, grønnsaker og seterrømme.

Tips: Du kan fint bruke fryst ørret. Sett den til tining i kjøleskapet dagen før den skal brukes.