Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Over 60 min

Karibumaki sushi med ørret og makrell

Karibu er uramaki toppet med skiver av fisk. I denne oppskriften toppes den med ørret og makrell, og kalles da regnbuemaki. Det er beregnet 4 biter til hver porsjon.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Ørreten og makrellen må fryses i minimum 24 timer før den spises rå.

  • Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.

  • Avkjøl marinaden før bruk.

  • Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.

  • Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.

  • Avkjøl risen i romtemperatur.

  • Skjær ørret og makrell i tynne skiver, avokado og agurk i strimler på ca. 1 cm tykkelse og finstrimle vårløk.

  • Del noriarket i to.

  • Dekk bambusmatten med plastfolie. 

  • Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.

  • Legg et halvt noriark på bambusmatten med den ruglete siden opp, fordel et lag ris utover hele arket og snu slik at risen ligger ned.

  • Fordel avokado, agurk og vårløk langs den nederste kanten av arket.

  • Rull sammen, og legg skiver av ørret og makrell på tvers over rullen slik at denne er dekket med fisk. Legg annen hver ørret og makrell for å få regnbueeffekt.

  • Skjær hver rull i to, og så videre i to og to til du har fått 8 biter.

Server sushibitene med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.