Gå til hovedinnhold
Foto: Esten Borgos
30-40 min

Ovnsbakt ørret med paprikasaus

Deilig smak av paprika og basilikum gjør ovnsbakt ørret til et festmåltid. Oppskriften er enkel, både å lage og imponere med. Passer godt når gode venner kommer på besøk.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175 °C.

  • Skjær ørret i serveringsstykker, og dryss over salt, hvit pepper og rosépepper.

  • Legg ørretfilet i en ildfast form penslet med smør.

  • Stek i stekeovnen i 10–15 minutter.

Saus

  • Skjær paprika i terninger og surr møre i olivenolje.

  • Tilsett finhakket basilikum, rosépepper og fiskekraft, og kok inn til ca. to tredjedeler.

  • Rør ut maisennajevner i matfløte og tilsett blandingen, kok opp og smak til med salt og pepper.

Server ovnsbakt ørret med paprikasaus og ris.