Gå til hovedinnhold
Foto: NA
50-60 min

Pannestekt ørret - på amerikansk vis

Vi nordmenn elsker å grille om sommeren, men det er likevel langt igjen til vi er på nivå med amerikanerne. Amerikanerne er kanskje mest kjent for å grille store kjøttstykker, men de er også glad i fisk. Og fisk er perfekt til grilling- det er rett og slett raskt, enkelt og smaker digg.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjærørretfileten i serveringsstykker. 
  • Krydre fisken med salt og pepper. 
  • Stek ørretstykkene i ca. 4 minutter oljen.
  • Start med skinnsiden ned 

Potetsalat 

  • Kok potetene møre.
  • Rør sammen sukker, chilipulver, spisskummen, timian, salt og olivenolje. 
  • Potetene deles i mindre biter. Vend potetene i krydderblandingen 
  • Hakk spinat, skjær reddik i skiver, finhakk rødløk og grovhakk dill. 
  • Bland potet med spinat, reddik, rødløk, dill, lettrømme, majones og revet pepperrot. 

Server nystekt ørret med potetsalat ved siden av. Pynt gjerne med noen friske urter. 

Kokkens notater

Har man en grill tilgjengelig, er det perfekt å grille fisken på en grillplanke i sedertre. Typisk amerikansk!