Gå til hovedinnhold
Foto: Tom Haga
30-40 min

Råmarinert ørret med avokadokrem

Dette er oppskriften på en lekker forrett eller innslag på tapasbordet. Fargespillet mellom ørret og avokado skaper garantert forventning, som smaken oppfyller.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bruker du fersk ørret må fisken fryses i et døgn og så tines opp før tilberedning når den skal spises rå. 

  • Del ørretfilet i to på langs og skjær hver del i skiver på ca. 2 mm. Hver bit skal være omtrent en munnfull.

  • Riv skall og press saft av lime. Drypp limesaft over ørretbitene.

  • Dryss på litt salt og pepper.

Avokadokrem

  • Del avokado i to, fjern stein og skrap ut avokadokjøtttet med en skje.

  • Mos avokado til en jevn puré sammen med olivenolje. 

  • Press saft av sitron og smak til avokadokremen med sitronsaft, salt og pepper.

Legg litt avokadokrem pent på hver ørretbit, pynt med limeskall og friske urter, og server.