Sashimi av ørret med ponzusaus

I Japan bruker de gjerne ponzusaus til sashimi. Med denne oppskriften kan du velge å lage sausen selv, eller kjøpe den ferdig på butikken.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 4

Ingredienser

Antall porsjoner

Ponzusaus

Framgangsmåte

  • Bruker du fersk ørret må fisken fryses i et døgn og så tines opp før tilberedning når den skal spises rå. 

  • Skjær ørreten i tynne skiver og legg disse på et fat.

  • Skjær melon i fine terninger.

  • Bland sammen olivenolje, sukker, salt og pepper, og vend inn melonterningene.

  • Dryss melonterningene over ørretskivene.

Ponzusaus

  • Finhakk ingefær, chili, kjørvel og hvitløk. 

  • Bland alle ingrediensene til sausen sammen og la den stå i kjøleskapet til servering. 

  • Sil blandingen og server i en skål.

  • Sausen kan oppbevares i 1 uke i kjøleskap. 

  • Du får også kjøpt ferdig ponzusaus på butikken.

Server ørreten og melonen med litt ponzusaus dryppet over, med resten av sausen ved siden av som dipp.

Tips: Cantaloupe-melon kan byttes med en annen søt melon. Og om du ønsker kan du bruke en melonskje for å få runde melonkuler.