Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer-Hensley
30-40 min

Asiatisk wok med reker

Wok med reker er minst like godt som det er sunt. Oppskriften inneholder mange gode råvarer som gir smak og sausen setter en siste spiss på retten!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Rens reker.
  • Kok risnudler etter anvisning på pakken. Klipp i mindre strimler etter et raskt oppkok.
  • Skjær gulrot i tynne staver, rødkål i tynne strimler, vårløk i tynne ringer og agurk i terninger.
  • Riv ingefær fint på et rivjern.
  • Wok gulrot, rødkål og vårløk raskt i en wokpanne eller en stekepanne med olivenolje i.
  • Tilsett nudler og bland godt.
  • Ta woken av varmen og ha i reker og agurk.

Saus

  • Press saften av lime, og bland det sammen med soyasaus, sweet chilisaus, sesamolje og vann.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Hell sausen over woken før servering.

Server wok med sesamfrø drysset over.

Tips: Rist gjerne sesamfrø i en tørr stekepanne for ekstra smak.

Denne oppskriften er utviklet av Fiskesprell og kvalitetssikret av Helsedirektoratet. Se flere oppskrifter fra Fiskesprell og les mer om Fiskesprell her.