Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer-Hensley
20-30 min

Crispy reker i hjertesalat med salsa

Spice opp den tradisjonelle tacoen med denne oppskriften på crispy reker i hjertesalat. Ha tilbehøret i skåler og server som vanlig taco.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Rens reker.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Ha hvetemel i en skål.
  • Pisk egg, bland det med salt og ha det i en annen skål.
  • Bland sesamfrø og griljermel, og ha det på en tallerken.
  • Legg rekene i skålen med hvetemel, dypp dem raskt i eggeblandingen, og legg dem til slutt i blandingen med sesamfrø og griljermel.
  • Ha de panerte rekene på et fat og la dem tørke litt før steking.
  • Stek rekene raskt i solsikkeolje ved høy temperatur, til dem er sprø og har fått litt farge.
  • Lett dem over på et kjøkkenpapir slik at overflødig fett får renne av.

Salsa

  • Finhakk tomat, rødløk og chili, og bland det sammen.
  • Drypp over olivenolje og salt.

Tilbehør

  • Skjær agurk i små terninger.
  • Server hjertesalatblader fylt med ris, agurk, mais, salsa og reker. Topp med sweet chilisaus og lettrømme.