Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
50-60 min

Pizza med reker

Reker er godt både i varme og kalde retter. I denne oppskriften har vi brukt rekene i en smaksrik og syrlig rekesalat med majones, snøfrisk og sitron. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Rør ut gjær i lunkent vann, tilsett olje, salt og mesteparten av hvetemelet.
  • Arbeid til en fast glatt deig, og sett til heving i ca. 20 minutter.
  • Kjevle ut pizzadeigen og legg den på bakepapir på stekebrett. La bunnen heve i ca. 10 minutter.
  • Stek pizzabunnen i ca. 10 minutter, ta den ut og sett stekeovnen på 220 °C.

Pizzasaus

  • Finhakk løk og fennikel.
  • Surr løk blank i olivenolje og rør inn tomatpuré.
  • Tilsett fennikel og hermetiske tomater, og la sausen koke på svak varme ca. 8-10 minutter.
  • Ha i finhakket gressløk og basilikum når sausen er ferdig.
  • Smak til med salt og pepper, og litt sukker.
  • Fordel tomatsausen over den halvstekte pizzabunnen og legg ost på toppen.
  • Dryss over oregano og stek i stekeovnen i ca. 10 minutter, til osten har smeltet og fått farge.
  • Ta ut pizzaen, strø over reker og sett tilbake i stekeovnen i 1 minutt slik at rekene blir varmet opp.

Server pizzaen nystekt.