Pizza med reker

Pizza med reker

Pizza er en favoritt hos de fleste. Hva med å prøve en ny vir med reker som topping. Dette er en fin variasjon til den tradisjonelle pizzaen.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 3,76471

Ingredienser

Antall porsjoner

Pizzasaus

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Rør ut gjær i lunkent vann, tilsett olje, salt og mesteparten av hvetemelet.

  • Arbeid til en fast glatt deig, og sett til heving i ca. 20 minutter.

  • Kjevle ut pizzadeigen og legg den på bakepapir på stekebrett. La bunnen heve i ca. 10 minutter.

  • Stek pizzabunnen i ca. 10 minutter, ta den ut og sett stekeovnen på 220 °C.

Pizzasaus

  • Finhakk løk og fennikel.

  • Surr løk blank i olivenolje og rør inn tomatpuré.

  • Tilsett fennikel og hermetiske tomater, og la sausen koke på svak varme ca. 8-10 minutter.

  • Ha i finhakket gressløk og basilikum når sausen er ferdig. 

  • Smak til med salt og pepper, og litt sukker.

  • Fordel tomatsausen over den halvstekte pizzabunnen og legg ost på toppen. 

  • Dryss over oregano og stek i stekeovnen i ca. 10 minutter, til osten har smeltet og fått farge.

  • Ta ut pizzaen, strø over reker og sett tilbake i stekeovnen i 1 minutt slik at rekene blir varmet opp.

Server pizzaen nystekt.