Reke- og baconsalat med ristede pinjekjerner

Reke- og baconsalat med ristede pinjekjerner

Denne oppskriften med lune reker, blåskjell og baconsalat er en smaksrik rett som passer godt å servere når du har invitert venner og bekjente til et lunsjtreff.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,5

Ingredienser

Antall porsjoner

Vinaigrette

Framgangsmåte

  • Rist pinjekjerner i tørr stekepanne til de er gylne. 

  • Skjær bacon i små biter og stek sprøtt i tørr stekepanne.

  • Del avokado i to, ta ut steinen og avokadokjøttet.

  • Skjær avokadokjøttet i biter og press over saften av lime.

  • Skjær fennikel, reddik og vårløk i tynne skiver.

  • Bland avokado, fennikel, reddik, vårløk og romanosalat sammen i en bolle.

  • Finhakk sjalottløk og stek gyllen med soyaolje.

  • Tilsett reker og blåskjell, og la alt bli lunt.

  • Ha reke- og blåskjellblandingen over salaten.

  • Dryss pinjekjerner, bacon, revet parmesan, og hakket gressløk og oregano over. 

  • Smak til med salt og pepper.

Vinaigrette

  • Pisk dijonsennep, hvitvinseddik, salt og pepper sammen i en bolle.

  • Tilsett olivenolje i en tynn stråle mens du pisker godt. Fortsett med dette til du får en tykk og jevn saus.

  • Smak til med salt og pepper.

Server salaten med vinaigretten.