Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Isidor
20-30 min

Reker med smakfulle sauser

Her finner du oppskrift på fire gode sauser du kan servere som tilbehør til rekene. Urteolje, aïoli, pesto og chilirømme passer alle ypperlig til reker. Lag en, to, tre - eller alle fire. Server med godt brød og middagen er i boks!

Ingredienser

Fremgangsmåte

Urteolje

  • Kjør bladpersille, hvitløk og pinjekjerner med stavmikser til du får en jevn masse.
  • Spe med olje og smak til med salt og pepper.

Aïoli

  • Press hvitløk, og pisk godt sammen med egg, sitronsaft, salt, pepper og sukker.
  • Spe med olje i en tynn stråle mens du pisker.
  • Finhakk gressløk og bland det i aïolien.

Pesto

  • Kjør basilikum, pinjekjerner, revet parmesanost, olivenolje og saften fra sitron med stavmikser til du får en jevn masse.
  • Smak til med salt og pepper.

Chilirømme

  • Bland sammen lettrømme og sweet chilisaus.
  • Smak til med kajennepepper, og ev. mer sweet chilisaus.

Servering

  • Ha rekene i en bolle.
  • Server reker med godt brød og sausene i små skåler ved siden av slik at gjestene dine kan velge sin favoritt.