Rekesuppe med gulrot og sellerirot

Rekesuppe med gulrot og sellerirot

I denne oppskriften lager du suppen helt fra bunnen av, med kraft laget på rekeskall. Med reker, gulrot, sellerirot, vårløk og crème fraîche kan det ikke gå galt.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3

Ingredienser

Antall porsjoner

Suppe

Serveres med

Framgangsmåte

  • Rens rekene og ta vare på skallet.

  • Skrell gulrot og sellerirot, og skjær i veldig tynne strimler. Bruk gjerne et juliennejern om du har.

  • Skjær vårløk i tynne ringer og riv skallet av sitron.

Suppe

  • Skjær løk, gulrot, purre og sellerirot i terninger , og surr i smør i 2-3 minutter.

  • Ha i tomatpuré og la surre i 1 minutt uten at det blir brunt.

  • Tilsett rekeskall og eplejuice, og la surre i noen minutter til.

  • Fyll opp med kaldt vann til det dekker, tilsett laurbærblad og persille, og la alt koke forsiktig i ca. 20 minutter.

  • Sil av kraften og sett til side.

  • Smelt smør i en kasserolle, rør inn hvetemel og la det surre i 1 minutt.

  • Tilsett litt varm kraft og rør godt for å unngå klumper.

  • Ha i resten av kraften og la koke noen minutter.

  • Tilsett kremfløte og gi suppen et oppkok.

  • Smak til suppen med salt, kajennepepper og sitronsaft.

  • Ha i reker og grønnsaksstrimler rett før servering.

Server suppen med vårløk, sitronskall og crème fraîche over, med brød ved siden av.