Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
40-50 min

Spaghetti med reker og fennikel

Spaghetti med reker er en klassiker på middagsbordet. Med fennikel får man en pikant smak på sjømaten.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Rens rekene og legg skallet til side.

  • Kok spaghetti etter anvisning på pakken. 

  • Fres rekeskallet i olivenolje, hell på vann så det akkurat dekker rekeskallet, og kok i 20-30 minutter uten lokk.

  • Sil av rekekraften og kok inn til ca. 2 dl væske.

  • Skjær fennikel og paprika i tynne skiver, og finhakk hvitløk. 

  • Fres fennikel, paprika og hvitløk i olivenolje, tilsett rekekraften og rør inn tomatpuré.

  • La sausen småkoke i ca. 5 minutter, og smak til med timian, salt og pepper. 

  • Tilsett reker og spaghetti rett før servering.

Server spaghettien med revet parmesan og baguette.