Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
20-30 min

Vietnamesiske vårruller med reker og peanøttsaus

Vårruller med en spennende kombinasjon av reker, friske grønnsaker og søtsyrlig peanøttsaus. Denne kan bli en ny favoritt til helgekosen. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skrell agurk, fjern kjernene og skjær i strimler.

  • Skjær mango, paprika, gulrot og avokado i tynne strimler.

  • Skyll koriander og legg på tørkepapir så den får tørke.

  • Legg et ark rispapir i vann i ca. 10 sekunder og la det renne litt av seg.

  • Ha i litt reker, grønnsaker og koriander, brett inn sidene og rull den stramt sammen.

  • Gjenta til det er tomt for ingredienser.

Peanøttsaus

  • Riv ingefær, og finhakk hvitløk og chili.

  • Rør sammen alle ingrediensene til sausen bortsett fra de hele peanøttene.

  • Grovhakk peanøttene og dryss over peanøttsausen ved servering.

Server vårruller med peanøttsaus ved siden av.