Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Wok med reker og rekemajones

Her finner du oppskriften på en smakfull wok med reker. Ved siden av serverer du brød og en hjemmelaget majones med smak av reker.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Rens rekene og ta vare på skallet.

  • Finsnitt kinakål, sukkererter og paprika, og del blomkål i små buketter.

  • Stek alle grønnsakene i olje på sterk varme i ca. 2 minutter. 

  • Rør inn soyasaus, fiskebuljong og kajennepepper, og gi det hele et godt oppkok.

  • Vend inn rekene og varm dem forsiktig i 1 minutt.

Majones

  • Varm rekeskall og rapsolje på middels varme til det dufter kraftig av skallene. 

  • Avkjøl oljen og sil fra skallene.

  • Skill egg.

  • Pisk sammen eggeplomme, sitronsaft, sennep, salt og pepper, og spe med oljen i en tynn stråle til en fyldig majones. Bruk gjerne stavmikser eller håndmikser.

  • Pisk eggehvite halvstiv og vend den inn til slutt.

Server woken med spirer drysset over, og med majonesen og brød ved siden av.

Tips: Du kan også bruke vanlig majones om du ikke vil lage din egen.