Blings med sennepsmarinert flyndrefilet

Blings med sennepsmarinert flyndrefilet

Flyndre tar ikke lang tid å grille siden filetene er så tynne. Dette er en smakfull oppskrift der flyndren er marinert med sennep og servert på brød med vinaigrette.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering

Ingredienser

Antall porsjoner

Vinaigrette

Framgangsmåte

  • Legg filetene på kjøkkenbenken med skinnsiden ned, og smør 1 ts sennep utover hver filet, og dryss med finhakket timian, salt og pepper.

  • Del hver filet i to og legg bitene med kjøttsiden mot hverandre.

  • Bind litt fuktet bomullshyssing rundt for å holde bitene sammen.

  • Pensle brødskivene med litt olje og grill så de blir gylne på begge sider.

  • Pensle skinnsidene på fisken med olje, og grill på høy varme til skinnet er sprøtt og gyllent, ca. 1 minutt på hver side. 

Vinaigrette

  • Finhakk soltørkede tomater og bladpersille, og ha i et tomt syltetøyglass med lokk sammen med olivenolje, eplecidereddik og dijonsennep.

  • Rist godt til en tykk dressing. Du kan også røre kraftig med en visp.

  • Del brokkoli i biter, så i tynne skiver.

  • Bland brokkoli og spinat med vinaigretten.

Legg en grillet brødskive på hver tallerken, fordel vinaigrette over og topp med fisken.

Tips: Om du ikke vil binde filetene sammen kan du beholde dem hele og grille dem med skinnsiden ned til de er ferdige.