Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Fiskegryte med rødspette og reker

I denne fiskegryten finner du gode råvarer fra dypet. Rødspette og reker er en flott kombinasjon og servert med deilig landbrød blir middagen perfekt.  

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær rødspette i brede strimler.

  • Finhakk hvitløk, og skjær løk og paprika i strimler.

  • Surr hvitløk, løk og paprika i olje i en kasserolle til det er mørt, men ikke brunt.

  • Skrell potet, del i to og ha i kasserollen.

  • Tilsett kapers, og hell på hvitvin og fiskekraft.

  • La det hele surre til poteten er mør, ca. 10 minutter.

  • Legg rødspettestimlene i kasserollen og la dem trekke i 3-4 minutter.

  • Tilsett reker og smak til med salt og pepper.

Server med basilikum drysset over, og med brød ved siden av.

Tips: Om du ikke har rødspette kan du bruke annen hvitfisk.