Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
20-30 min

Rødspette og skalldyr bakt i folie

Denne skattkisten for voksne inneholder rødspette, blåskjell og krepsehaler i en fantastisk blanding med godt krydder og grønnsaker. Den er like enkel å lage i stekeovnen som på grill.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær rødspette i porsjonsstykker og dryss med salt og pepper.
  • Skjær gulrot, persillerot og purre i tynne strimler.
  • Brett grillfolie dobbelt og ha en spiseskje smør på hver.
  • Legg rødspette i en ring på hver folie, og ha blåskjell, krepsehaler og grønnsaksstrimler over.
  • Hell litt hvitvin i hver pakke og legg en sitronbåt over.
  • Brett sammen folien og legg pakkene på varm grill.
  • La pakkene ligge på grillen i ca. 10 minutter.
  • Åpne pakkene og sjekk at fisken er klar.
  • Server skattkistene med det tilbehøret du ønsker.

Tips: Denne oppskriften kan du også tilberede i stekeovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter.