Ansjos

Ansjos

Ansjos lages av fersk brisling, så om du har tilgang til det så er det bare å prøve. Nøyaktighet og tålmodighet er viktig når slike delikatesser skal lages fra grunnen av.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Gi din vurdering 1 5 4,23529

Ingredienser

Antall porsjoner

Krydderblanding

Framgangsmåte

  • Brislingen bør være så fersk som mulig og ikke for liten. Den skal ikke renses og ikke hodekappes, men skylles godt i kaldt vann.

  • Bland sammen ingrediensene til krydderblandingen.

  • Legg et lag krydderblanding i bunnen av spannet. Husk at spannet må ha et lufttett lokk.

  • Legg brislingen med buken opp og hode mot hale, tett i tett.

  • Mellom hvert lag brisling strøs et lag krydderblanding, og litt soyaolje og eddik.

  • Avslutt med resten krydderblandingen og laurbærblad.

  • Legg et lett press på, gjerne en liten tallerken, legg på lokk og sett den til modning et mørkt og kjølig sted.

  • Snu spannet av og til, og kontroller at laken dekker brislingen.

Ansjosen er ferdig etter 3-4 uker.