Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
50-60 min

Maki sushi med sardiner

Sushi er blitt mer vanlig å lage hjemme. Maki sushi kan lett varieres, som du ser i denne oppskriften der den er fylt med sardiner, gulrot, agurk, vårløk og paprika.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.

  • Avkjøl marinaden før bruk.

  • Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.

  • Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.

  • Avkjøl risen i romtemperatur. 

  • Ta sardiner ut av oljen og la dem renne av seg på tørkepapir.

  • Skrell og riv gulrot grovt på et rivjern.

  • Skjær agurk, vårløk og paprika i strimler på ca. 1 cm.

  • Klipp vekk en fjerdedel på langsiden av hvert noriark.

  • Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.

  • Legg et noriark med den ruglete siden opp på bambusmatten, og fordel et lag ris utover arket. Unngå å legge ris langs den øverste kanten av noriarket, ca. 3 cm.

  • Fordel sardiner, revet gulrot og grønnsaker langs den nederste kanten av arket.

  • Rull makirullen nesten helt sammen ved hjelp av bambusmatten. Fukt så den øverste kanten med litt vann og rull helt over.

  • Skjær hver rull i to, og så videre i to og to til du har fått 8 biter.

Server sushibitene med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.