Gå til hovedinnhold
Foto: Alex Holm
40-50 min

Barnas fisk og potet

Dette er en oppskrift som vil falle i smak hos store og små. Den kan enten lages i frityren, eller i olje i en kasserolle, og er en variant på fish and chips.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær seifileten i ca. 2 cm brede strimler.
  • Pisk sammen egg og kefir.
  • Bland alt det tørre, og pisk inn det våte til du har en glatt røre.
  • La røren stå i 20 minutter.
  • Varm frityren til 190 °C.
  • Vend fisken i mel, så i røren og ha rett i frityren.
  • Friter til fisken er gyllen og sprø, det tar ca. 2 minutter. Ikke ha for mye fisk i frityren om gangen.
  • Legg fisken over på rist når den er ferdig fritert og dryss gjerne litt salt over om du ønsker.

Potet

  • Skjær potet i tynne skiver. Bruk gjerne en ostehøvel.
  • Ha potetskivene i en skål og la stå under rennende kaldt vann i 10 minutter.
  • Legg dem over på tørkepapir og tørk av vannet.
  • Bland sammen salt, sukker, løkpulver, paprikapulver og tørket dill til krydderblandingen.
  • Friter litt av potetskivene av gangen til de er sprø og gylne.
  • Legg over på rist og dryss over krydderblanding.

Server fisk og potet med ketchup eller det du måtte ønske.