Ceviche av sei med salsa

Ceviche av sei med salsa

Sitrusmarinert fisk servert med enkelt tilbehør passer både til forrett eller på et koldtbord. I denne oppskriften er sei marinert i lime og servert med salsa.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering

Ingredienser

Antall porsjoner

Salsa

Serveres med

Framgangsmåte

  • Skjær seien i terninger på ca. 2 cm og legg dem i en bolle. 

  • Hell over limesaft så den dekker seien og la den marinere 2,5 timer i romtemperatur.

Salsa

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og hakk tomatkjøttet.

  • Finhakk løk og chili, grovhakk koriander og oliven, og ha i en bolle sammen med tomatpuré, sweet chilisaus og oregano. 

  • Rør sammen og smak til med salt og pepper. 

  • Finhakk hvitløk og surr i olivenolje i 3 minutter. 

  • Sil olivenoljen over i salsaen og kast hvitløken. Rør oljen godt inn.

  • Skyll seien godt i kaldt vann, og la den stå 5 minutter i kaldt vann. Skyll den en gang til før servering.

Server seien med salsa, limebåter og salte kjeks, og pynt med grønne oliven.