Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer Hensley
30-40 min

Fisk- og skalldyrsuppe

I denne oppskriften er mange av havets skatter samlet i en suppe. Men paprika, tomat, purre, chili og basilikum er dette en spennende suppe for spesielle anledninger.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laks- og seifilet i terninger på ca. 3 cm.
  • Skjær potet, gulrot, purre og paprika i små terninger.
  • Finhakk hvitløk og bland sammen med olje.
  • Surr grønnsaksterningene i oljeblandingen i en kasserolle.
  • Hakk de hermetiske tomatene, bland med buljongterning og ha sammen med grønnsakene.
  • Fyll på med vann, kok opp og spe med matfløte.
  • Smak til med provencekrydder, chilipulver og pepper. 
  • La suppen koke i ca. 20 minutter.
  • Tilsett fisken og kok videre i ca. 10 minutter.
  • Ha i blåskjell de siste 5 minuttene av koketiden.
  • Tilsett rekene like før servering.
  • Server suppen med hvitløksbrød.