Gå til hovedinnhold
Foto: Lars Fredriksen
40-50 min

Fiskegrateng med hot sei

Fiskegrateng med sei, en smakfull kryddersaus, og loff- og persilletopping er en spennende variasjon fra den tradisjonelle fiskegratengen. Med godt tilbehør som råkost og brød er det en middag for store og små.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær seifilet i terninger på ca. 2 cm.
  • Kok makaroni etter anvisning på pakken.
  • Varm smør i en stekepanne og stek seien i ca. 4 minutter.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Ha seien i en ildfast form, smurt med smør.
  • Riv loff i biter, og kjør i en blender med persille til en jevn masse.

Saus

  • Finhakk hvitløk og sjalottløk, og fres i smør i 2-3 minutter.
  • Rør inn hvetemel, og spe på med helmelk, litt om gangen, under omrøring.
  • Trekk sausen av varmen og sett til avkjøling.
  • Pisk inn eggeplomme i den avkjølte sausen.
  • Stivpisk eggehvite og vend inn i sausen.
  • Smak til med saften av sitron, kajennepepper, salt og pepper.
  • Bland den ferdigkokte makaronien i sausen og hell over seien.
  • Dryss over loff- og persilleblandingen, og stek i stekeovnen til toppingen har fått en gyllen farge, i 15-20 minutter.

Server fiskegratengen med brød og råkost.