Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Fiskekaker med karri

Denne oppskriften er inspirert av thailandske fiskekaker. Server fiskekakene med agurksalat og sweet chilisaus som i denne oppskriften, eller med ris og peanøttsaus.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær sei i store biter og kjør dem sammen med salt i en foodprosessor til du får en jevn deig.

  • Riv skall av lime og ha i farsen sammen med fish sauce, curry paste og egg. Juster med hvetemel hvis farsen er for løs.

  • Finhakk aspargesbønner og bland inn i farsen.

  • Form farsen til små fiskekaker og stek i olje til de er gjennomstekte og gyllen, ca. 3 minutter på hver side.

Agurksalat

  • Skjær agurk i små terninger, vårløk i tynne skiver og finhakk chili.

  • Bland sammen ingrediensene til salaten og la den stå og trekke i 20 minutter.

Dressing

  • Kok opp vann.

  • Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell den over agurksalaten.

Server fiskekaker med agurksalat og sweet chilisaus.