Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
40-50 min

Grove seiburgere

En fiskeburger kan serves som både middag og lunsj, og tas med på tur. I denne oppskriften lager du selv dressingen, men du kan også kjøpe den ferdig i butikken.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Del fiskefileten i biter og ha bitene i en foodprosessor.

  • Tilsett salt og kjør maskinen til deigen er jevn og seig – det tar bare noen sekunder.

  • Hell i melken i ca. 3 porsjoner, la maskinen gå mellom hver gang slik at melken blandes godt inn og farsen blir glatt.

  • Ha i potetmel, pepper og gressløk.

  • Stek en liten prøvekake og smak om den er passe krydret.

  • Form flate kaker og stek dem i smør, ca. 3 minutter på hver side.

Dressing

  • Rør sammen ingrediensene til dressingen.

Tilbehør

  • Vask salaten.

  • Skjær agurk, rødløk og tomat i skiver, og vask cherrytomatene.

  • Varm burgerbrødene etter anvisning på pakken.

Server seiburgerne i burgerbrød med dressing, salat og grønnsaker, og med cherrytomater ved siden av.