Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
50-60 min

Gyllen fiskepai

Til denne paien kan du bruke alle typer fisk. Vi har valgt å bruke sei og reker i oppskriften som smaker helt nydelig med vårløk- og limefyll. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær seien i porsjonsstykker.

  • Ha rekene i en smurt, ildfast form.

  • Press saften og riv skallet av lime, og skjær vårløk i ringer.

  • Kok opp vann med limesaft og -skall, vårløk, laurbærblad, salt og pepper i en kasserolle. 

  • Ha i seien i kasserollen og la den trekke til den er knapt gjennomkokt, ca. 6 minutter.

  • Ta ut fisken og legg den i formen med rekene.

  • Ha kremfløte i kasserollen og gi det et oppkok. Ta ut laurbærblad.

  • Jevn ut med maisennamel, smak til med salt og kajennepepper, og hell over seien og rekene. 

  • Skjær paideig i strimler, og legg en strimle paideig rundt kanten av formen og resten som gitter over fyllet.

  • Pensle paideigen med smeltet smør.

  • Stek midt i stekeovnen til paien har fått en gyllen farge og sprø skorpe, ca. 25 minutter.

Server fiskepaien etter den har fått stått og hvilt seg litt.