Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Isidor
20-30 min

Ovnsbakt sei i sitronsaus

Sitron gir denne oppskriften med sei en frisk smak. Med sei og grønnsaksblanding etter ønske er dette en ovnsbakt rett du gjerne prøver mer enn en gang. En perfekt hverdagsmiddag!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær fisken i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.
  • Legg fiskestykkene i en smurt ildfast form og fordel grønnsakene over.

Saus

  • Riv skall og press saften av sitron.
  • Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med fiskekraft og kremfløte.
  • La sausen småkoke i ca. 3 minutter, og rør inn skall av sitron.
  • Smak sausen til med sitronsaft, salt og pepper.

Ovnsbaking

  • Hell sausen over fisken og grønnsakene, og dekk formen med aluminiumsfolie.
  • Bak i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 15 minutter.
  • Server med kokte poteter.

Tips: I denne oppskriften kan du selv velge hvilken grønnsaksblanding du ønsker.