Gå til hovedinnhold
Foto: Alf Børjesson
30-40 min

Ovnsbakt sei med grønn saus

Ovnsbakt seifilet er en enkel hverdagsmiddag. Legg poteter og grønnsaker i samme form så er hele middagen i boks. En kald grønn urtesaus setter en ekstra smak på retten.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær seien i serveringsstykker.
  • Skrell og skjær potet i tynne skiver.
  • Legg potetskivene i en ildfast form, dryss over litt salt og drypp over olje.
  • Sett formen høyt i stekeovnen og stek i ca. 15 minutter.
  • Skjær sjampinjong i mindre biter, og finhakk hvitløk, persille og basilikum.
  • Fres sjampinjong og hvitløk i litt olje i 1-2 minutter.
  • Rør inn persille og smak til med salt og pepper.
  • Hell blandingen over potetene.
  • Dryss basilikum, salt og pepper over, og legg fisken i formen.
  • Del cherrytomat i to og legg i formen.
  • Stek formen videre i stekeovnen til alt er mørt, ca. 15 minutter.

Saus

  • Finhakk bladpersille, mynte og hvitløk.
  • Pisk alle ingrediensene til sausen sammen til en fyldig saus.
  • Server formen med sausen ved siden av.