Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
20-30 min

Panert sei med tre sorter løk

Denne oppskriften er en ny vri på den tradisjonelle seibiffen med stekt løk. Den panerte seien serveres med ulike løksorter, sjy, potet og brokkoli.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær seifileten i porsjonsstykker.
  • Bland hvetemel, salt og pepper, og vend seistykkene i blandingen.
  • Stek fisken på middels varme i olivenolje, til den er så vidt gjennomstekt, ca. 4 minutter på hver side.

Løkblanding

  • Skjær rødløk i båter, sjalottløk i ringer, og vårløk i biter på ca. 3 cm.
  • Brun løken i smør, hell over fiskebuljong blandet ut med vann, og la det surre til løken er mør.
  • Smak til sjyen med salt og pepper.

Server seien med løkblandingen, sjy, kokte poteter og brokkoli.