Gå til hovedinnhold
Foto: Eva Brænd
30-40 min

Sei- og gulrotsuppe

Dette er oppskriften på en spennende suppe med sei, gulrot og ingefær. Suppe er enkel og smakfull mat som varmer både til lunsj og middag.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Kok opp vann med buljongterning.

  • Skjær fisken i biter, legg den i og la den trekke til den er så vidt gjennomkokt, ca. 5 minutter.

  • Ta opp fisken og sil kraften.

  • Skrell og skjær gulrot i skiver og riv ingefær.

  • Kok gulrotskivene godt møre i fiskekraften sammen med revet ingefær.

  • Mos gulrøttene i kraften og kok den opp.

  • Rør sammen flytende margarin og hvetemel og pisk det inn i gulrotsuppen.

  • La suppen småkoke i ca. 5 minutter.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Legg fiskebitene i suppen og la de bli varme.

Server suppen med persille drysset over og flatbrød ved siden av.

Tips: I denne suppen kan du for eksempel erstatte fisken med fiskeboller eller rester av kokt fisk.
Et glutenfritt alternativ får du ved å bruke maisennamel istedenfor hvetemel.