Sei i kaperssmør

Sei i kaperssmør

Sei i kaperssmør er en klassisk rett, som ikke krever mange ingredienser. Oppskriften passer perfekt inn i en hektisk hverdag.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 4

Ingredienser

Antall porsjoner

Kaperssmør

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær seien i mindre stykker, dryss salt over stykkene og la dem ligge i ca. 15 minutter.

  • Skyll av saltet i kaldt vann og tørk seien lett med et kjøkkenpapir.

  • Ha litt vann i en stor stekepanne og damp seistykkene under lokk på middels varme, til dem er så vidt gjennomkokte, 8-10 minutter. 

Kaperssmør

  • Finhakk persille og dill.

  • Smelt smør og ha i persille, dill, kapers og sennep.

  • Tilsett i litt av kraften til fisken i smørblandingen og rør godt.

Tilbehør

  • Kok couscous etter anvisning på pakken.

  • Ha cherrytomater på et stekebrett, drypp olivenolje over og stek i stekeovnen i 15 minutter.

Server sei med kaperssmør dryppet over, couscous og cherrytomater.