Sei med grønnsakssaus

Sei med grønnsakssaus

Stekt sei er en tradisjonell rett som har hatt sin plass på det norske matbordet i flere generasjoner. Prøv denne varianten med en grønnsakssaus.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 3,2

Ingredienser

Antall porsjoner

Grønnsakssaus

Serveres med

Framgangsmåte

  • Skjær sei i porsjonsstykker, dryss med salt og la ligge i 15 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken godt. 

  • Dryss med pepper og stek stykkene i olje på middels varme i ca. 2 minutter på hver side.

Grønnsakssaus

  • Skjær grønnsakene i små terninger. 

  • Kok dem møre i vann med buljongterning, rør inn crème fraîche og gi sausen et godt oppkok.

  • Smak sausen til med salt og pepper.

Server stekt sei med grønnsakssaus og kokt potet vendt i hakket persille.