Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
20-30 min

Sei med rotgrønnsaker og dillsaus

I denne oppskriften kan du selv variere hva slags fisk, grønnsaker og tilbehør du vil bruke. Vi har brukt sei, rotgrønnsaker og kokte poteter - god og enkel middag!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær seien i biter.
  • Finhakk dill, press saften av sitron, og skjær persillerot, kålrot, gulrot og sellerirot i terninger.
  • Ha seibitene og rotgrønnsakene i en smurt, ildfast form.
  • Smelt smør, rør inn mel og spe på med fiskebuljong.
  • La sausen småkoke i 3-4 minutter, ha i fløte og gi det et oppkok.
  • Rør inn dill og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Hell sausen over fisken og grønnsakene, og bak i stekeovnen til fisken er gjennomkokt og grønnsakene så vidt møre, ca. 15 minutter.
  • Server med kokte poteter.