Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Seiburger med tomatsalsa og ris

En burger må nødvendigvis ikke serveres i brød! Her er seiburger servert med en hjemmelaget tomatsalsa og kokt ris. En middag som du kan tilpasse med din favorittfisk! 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Del fiskefileten i biter og ha bitene i en foodprosessor.
  • Tilsett salt og kjør maskinen til deigen er jevn og seig – det tar bare noen sekunder.
  • Tilsett iskald melk i en jevn strøm mens maskinen går.
  • Ha i potetmel og pepper, og eventuelt annet krydder eller smakstilsetninger.
  • Form en liten prøvekake, stek den og smak om den er passelig krydret.
  • Form flate kaker og stek dem i flytende margarin, 2-3 minutter på hver side.

Tomatsalsa

  • Vask, rens og finhakk løk og hvitløk, chili og koriander.
  • Sil kraften av de hermetiske tomatene.
  • Surr finhakket løk og hvitløk i olje på svak varme.
  • Tilsett chili og tomat, og la det hele koke 3-4 minutter.
  • Smak til med salt, pepper og sukker.
  • Rør inn finhakket koriander.
  • Server nystekte seiburgere med tomatsalsa og ris ved siden av.

Tips: Denne oppskriften kan du variere med filet av sei, laks, sild eller makrell, ett eller to fiskeslag i blanding.