Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
20-30 min

Seigryte med gulrot og purre

En varmende og god middag med sei, gulrot og purre. Denne retten er enkel å lage, du trenger bare en gryte og ingrediensene så er straks middagen på bordet!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær seien i serveringsstykker.
  • Finhakk timian, skjær gulrot i skiver og purre i ringer.
  • Ha vann i en vid gryte eller stekepanne med høye kanter.
  • Kok gulrot i 2 minutter under lokk og ha i purre.
  • Rør maisennamel inn i seterrømme, sammen med halvparten av timian, salt og pepper.
  • Hell det over grønnsakene og gi det et oppkok.
  • Ha seien i gryten og kok på svak varme under lokk til alt er mørt, ca. 10 minutter. Snu gjerne fisken en gang i løpet av koketiden.
  • Dryss over resten av timian, salt og pepper, og saften av sitron rett før servering.
  • Server seigryten med kokte poteter.

Tips: Seterrømmen kan fint byttes ut med lett crème fraîche som et lettere alternativ.