Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Seikaker med curry

Fiskekaker av sei med curry er små, men smakfulle. Med gode dippsauser ved siden av passer de utmerket til tapas. I denne oppskriften lager du din egen tartarsaus.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Kjør sei og salt raskt i en foodprosessor til en jevn deig.

  • Tilsett curry paste, revet skall av lime, fish sauce og egg, og kjør til alt er blandet.

  • Juster med mel hvis farsen er for løs.

  • Rør inn finhakket vårløk.

  • Stek en prøvekake og juster smaken om nødvendig.

  • Form til små fiskekaker, og stek kakene i litt rapsolje til de er gjennomstekte og gylne.

Tartarsaus

  • Rør eggeplomme sammen med sitronsaft, dijonsennep og  presset hvitløk.

  • Spe med olje, litt om gangen, mens du rører hele tiden.

  • Rør inn hakket sylteagurk og kapers, og smak til med salt.

Server seikakene med tartarsaus og sweet chilisaus ved siden av.