Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Seikaker med havrerisotto

Hjemmelagde fiskekaker med sei og timian er god og enkel middag. I denne oppskriften blir de servert med havrerisotto med rotgrønnsaker. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Kjør seifileten sammen med saltet i en foodprosessor til en seig deig.
  • Rør inn melk, litt om gangen, til en fast farse.
  • Tilsett potetmel og finhakket timian, og form store kaker.
  • Stek dem gylne og gjennomstekte i smør og olje, ca. 3 minutter på hver side.

Risotto

  • Kok mathavren i vann med salt i ca. 15 minutter.
  • Hell av overflødig vann, og rør inn smør og revet parmesan.
  • Skjær gulrot, pastinakk og sellerirot i små terninger, og kok knapt møre i lettsaltet vann.
  • Sil kokevannet fra grønnsakene og bland inn i risottoen sammen med cherrytomater og sukkererter delt i to.
  • Rør inn hakket persille rett før servering.