Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
20-30 min

Stekt sei med kald agurksuppe

Stekt sei er typisk norsk, men i denne oppskriften får den en utradisjonell vri. Med kald agurksuppe og brød får du en smakfull og enkel rett.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Dryss salt og pepper på seien, og drypp over litt sitronsaft.

  • Stek seien i smør til den er nesten gjennomstekt, ca. 2 minutter på hver side.

  • Ta seien ut av pannen og la den hvile 3 minutter. 

  • Del seien i mindre biter.

Suppe

  • Skrell agurk. 

  • Skjær en bit agurk i terninger og legg til side. 

  • Del resten i biter og kjør i foodprosessor. 

  • Tilsett hvitvinseddik, sukker, salt og persille, og kjør til alt er godt blandet. 

  • Ha i crème fraîche, og smak til med pepper.

  • Ha suppen i dype tallerkener og legg i noen fiskestykker. 

Server suppen med agurkterninger, paprikapulver og mynteblader drysset over, og med brød ved siden av.