Stekt sei med potetkake, løk og bacon

Stekt sei med potetkake, løk og bacon

Stekt sei på potetkake er en spennende vri på den tradisjonelle retten med sei og kokt potet. Denne oppskriften kan du ha som hovedrett, eller gjøre porsjonene litt mindre og lage en god forrett.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,4

Ingredienser

Antall porsjoner

Framgangsmåte

  • Skjær seien i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.

  • Stek seistykkene gylne i smør, ca. 3 minutter på hver side. Dryss over finhakket koriander.

  • Riv potet grovt.

  • Lag 1 cm flate kaker av den revne poteten og stek sprø i smør, ca. 2 minutter på hver side.

  • Stek bacon og småløk gyllenbrune og sprø i smør, og legg over på tørkepapir.

  • Lag sjy ved å koke ut panna med litt vann og frisk koriander.

Server seien med potetkaker, småløk, bacon og sjy ved siden av.