Sursyltet sei med avokadomos og soyasirup

Sursyltet sei med avokadomos og soyasirup

I denne oppskriften trekker sei i en smakfull lake med chili og koriander. Ettersom sei og grønnsaker skal avkjøles i laken, bør retten lages i god tid før den skal serveres.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Gi din vurdering 1 5 3,4

Ingredienser

Antall porsjoner

Avokadomos

Serveres med

Soyasirup

Lake

Framgangsmåte

  • Skjær sei i store terninger, og gulrot og pastinakk i tynne strimler.

Lake

  • Finhakk chili.

  • Ha alle ingrediensene til laken i en kasserolle, kok opp og la laken trekke på middels varme ca. 10 minutter.

  • Legg sei, gulrot og pastinakk i kokelaken, gi dem et raskt oppkok, trekk kasserollen av varmen, og avkjøl sei og grønnsaker i laken.

Avokadomos

  • Press saften av lime, og fjern skall og stein fra avokado.

  • Finmos avokadokjøtt sammen med limesaft og olivenolje til en fyldig mos.

  • Smak til med salt og pepper, og rør inn finhakket koriander.

Soyasirup

  • Press saften av lime, finhakk koriander og riv ingefær.

  • Bland sammen ingrediensene til soyasirupen og la den trekke i 1 time.

Server sei og grønnsaker på avokadomos, med litt soyasirup over og små stykker ristet loff ved siden.