Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Over 60 min

Temaki sushi med sei

Imponer dine gjester med denne spennende versjonen av sushi. Den er formet som et kremmerhus og spises uten pinner. Det er beregnet 2 biter til hver porsjon.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Seifileten må fryses i minimum 24 timer før den spises rå.

  • Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.

  • Avkjøl marinaden før bruk.

  • Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.

  • Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.

  • Avkjøl risen i romtemperatur.

  • Skjær seifileten og agurk i tynne strimler, og la seien marinere i chilisaus.

  • Del hvert noriark i 4 kvadrater. 

  • Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.

  • Legg et noriark i en hånd med et hjørne pekende rett opp.

  • Fyll ca. 1 ss ris i midten av arket og spre risen ned mot det nederste hjørnet.

  • Fordel litt sei, agurk og noen korianderblader på risen og fold sammen til et kremmerhus.

  • Fukt kanten av noriarket med litt vann før den siste siden foldes over.

Server sushibitene med soyasaus.