Gå til hovedinnhold
Foto: Silje Feiring
30-40 min

Chilisild

Sild kan man lage med de smakene man liker, så om chili er en av dine favoritter passer kanskje denne for deg? I tillegg er den enkel å lage da den tar utgangspunkt påleggssild på glass. En spicy variant av manges julefavoritt, tomatsilden.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • 2 glass kryddersild er ca 750-800 gram sild.
  • Skjær rødløk og chili i tynne ringer.
  • Hell laken fra silden i en bolle og bland med tomatpuré, chilisaus, vann og pepper.
  • Legg sild, rødløk og chili lagvis i et glass eller krukke.
  • Hell over laken og legg på lokk.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
  • Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.

Tips: Dersom du vil lage alt fra grunnen av kan du erstatte kryddersild på glass og heller bruke kryddersildfileter og lage eddiklake.