Gå til hovedinnhold
Foto: Norges sjømatråd
30-40 min

Kryddersild med hvitløk og timian

Rømmesild er en av de klassiske sildevariantene. Her gir vi deg en enkel oppskrift på en litt annen variant som tar utgangspunkt i påleggssild på glass.  

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Finhakk hvitløk og rødløk. Bland crème fraîche med saften fra sitron, salt, sukker og pepper.

  • Tilsett hvitløk, rødløk og timian, og smak til med sukker og ev. salt eller pepper.

  • Hell laken av silden og bland sildebitene forsiktig med den nye sausen.

  • Ha det hele over i et glass eller krukke og legg på lokk.

  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.

Tips: Dersom du vil lage alt fra grunnen av kan du erstatte kryddersild på glass og heller bruke kryddersildfileter og lage eddiklake.