Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Pizza med sild

Sild kan brukes til så mangt, til og med som topping på pizza. Prøv denne oppskriften og ta helgepizzaen til nye høyder.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær sild i mindre biter.

Marinade

  • Press saften av sitron.

  • Bland sammen sitronsaft, persille, eddik, salt og pepper.

  • Ha silden i marinaden og la den ligge mens du lager pizzatoppingen.

Topping

  • Finhakk hvitløk, del brokkoli i små buketter, skjær poteter i små terninger, mozzarella i skiver og cherrytomat i båter.

  • Ha brokkoli og potet på et stekebrett, dryss over hvitløksbitene og olivenolje, og bak i stekeovnen i 10-15 minutter.

  • Skru opp varmen i stekeovnen til 250 °C.

  • Kjevle ut pizzadeigen og dekk den med et lett lag mozzarella.

  • Fordel brokkoli og poteter over, og stek pizzaen i stekeovnen i 10-15 minutter.

  • Ta ut pizzaen og fordel silden, cherrytomat og ruccolasalat over.

Server pizza med litt parmesan og olivenolje drysset over.