Gå til hovedinnhold
Foto: Godfisk
30-40 min

Sherrysild

Det trenger ikke ta langt tid å lage hjemmelaget sild. Juks litt med sild på glass og vips så har du en egenprodusert sherryvariant! For mange er dette smaken av jul. Server på godt brød og nyt.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær rødløk, ingefær, gulrot og pepperrot i tynne skiver.
  • Hell laken fra silden i en bolle og bland den med sherry, hel pepper og sennepsfrø.
  • Legg sild, rødløk, ingefær, gulrot, pepperrot og laurbærblad lagvis i et glass eller krukke.
  • Hell laken over og legg på lokk.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
  • Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.

Tips: Dersom du vil lage alt fra grunnen av kan du erstatte peppersild på glass og heller bruke kryddersildfileter og lage eddiklake.