Sild escabeche

Sild escabeche

Escabeche er en spansk måte å marinere stekt fisk på, og passer svært godt til sild. Servert med grønnsaker og koriander er det en fantastisk smaksopplevelse.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering

Ingredienser

Antall porsjoner

Lake

Framgangsmåte

  • Dryss sildefiletene med salt og pepper. 

  • Dypp skinnsiden i hvetemel og stek filetene med skinnsiden ned i olje ved sterk varme, i ca. 1 minutt. 

  • Legg sildefiletene til side i en skål eller form med høye kanter.

Lake

  • Skjær sjalottløk, hvitløk og gulrot i tynne skiver.

  • Stek grønnsaker, safran og laurbærblad i olje i en stekepanne til de er gylne. 

  • Tilsett sherryeddik og vann, smak og juster mengdene. Hell blandingen over silden og sett det hele til avkjøling.

Server sildefilet med grønnsakene fra laken og dryss med frisk koriander.