Sild i tortillas med habanerosaus

Sild i tortillas med habanerosaus

Denne retten får en ekstra spiss med hjemmelaget habanerosaus. Den kan du enten lage selv eller få kjøpt i asiatiske matvarebutikker. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 5

Ingredienser

Antall porsjoner

Saus

Serveres med

Framgangsmåte

  • Skjær sild i biter.

  • Forvarm tortillawraps etter anvisning på pakken.

  • Grovhakk løk, finhakk koriander og press saften av lime.

Saus

  • Grovhakk løk, finhakk chili (bruk hansker) og hvitløk, riv gulrot, og press saften av lime.

  • Kok løk, chili, hvitløk og gulrot og habaneros mørt i en kasserolle.

  • Ha det over i en blender og kjør det glatt sammen med limesaft, mangopuré, eddik, sukker og salt.

  • La det avkjøle før servering.

Fyll tortillawrapsen med tyrkisk yoghurt, sildebiter, løk, koriander, limesaft og habanerosaus, og server.

Tips: Habanero er veldig sterkt. Tåler du ikke så sterk mat kan du bruke vanlig chili i stedet. Bruk hansker når du finhakker habanero og sørg for å ikke få det i øynene.