Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer-Hensley
20-30 min

Sildekaker med potetbåter og råkostsalat

Sildekaker er noe for hele familien! Blir det rester igjen fra middagen, kan du ka med sildekake på brødskiven i matpakken dagen etter. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C. 
  • Skjær sildefilet i biter.
  • Finhakk løk og persille.
  • Kjør fisk og salt i en foodprosessor i noen sekunder.
  • Tilsett potetmel og spe på med kald melk mens foodprosessoren kjører.
  • Ha i løk, persille og pepper i farsen, og bland godt.
  • Dypp en skje i kaldt vann og form farsen til flate sildekaker.
  • Stek dem i smør til de har fått en gyllen og brunlig skorpe.

Potetbåter

  • Skrell poteter og del dem i båter.
  • Ha potetbåter, olivenolje og salt i en bolle og bland godt sammen.
  • Legg potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og stek i stekeovnen i 20-25 minutter.

Råkostsalat

  • Riv hodekål, gulrot og eple grovt på rivjern.
  • Bland majones, crème fraîche, sitronsaft, sukker og salt til en dressing.
  • Bland dressingen sammen med grønnsakene.
  • Smak til med kajennepepper.

Server nystekte sildekakene med potetbåter og råkostsalat.

Tips: Bruk gjerne ferske urter på potetbåtene, som timian eller rosmarin.